Centrul Don Bosco România
Servul lui Dumnezeu Carlo della Torre

Servul lui Dumnezeu Carlo della Torre

 

      Fiul lui Antonio şi a Filomenei, s-a născut pe 9 iulie 1900 la Cernusco, aproape de Milano. Era al patrulea din cei şapte fraţi. În 1917 este chemat să-şi apere ţara. Se întoarce acasă cu bine, dar rămâne în scurt timp fără tată, motiv pentru care va devine responsabilul familiei până în 1923, când decide să intre în institutul salezian “Cardinal Cagliero” din Ivrea; aici în trei ani reuşeşte să termine toate studiile. În 1926 salută familia pentru ultima dată şi pleacă misionar în noua misiune saleziană din Thailanda; aici va depune şi primele voturi, la Bang Nok Khuek, casa mamă a misiunilor saleziene thailandeze. Este responsabil de bunul mers al întregii case. Fondează o Congregaţie de surori care se ocupă de curăţenia şi întreţinerea bisericilor, a şcolilor parohiale, a bucătăriilor din internate şi de predarea catehismului copiilor, pentru a-i pregăti la primirea Sf. Sacramente.
      În 1936 este sfinţit preot. După cel de-al Doilea Război Mondial, don Carlo, de acord cu superiorii, ia dureroasa decizie de a lăsa Congregaţia saleziană pentru a se putea dedica din plin noii opere, rămânând în dieceza de Bangkok.
     Au fost ani cu adevărat grei: de multe ori era fără un acoperiş sau plin de datorii. În 1955 primele şapte surori depuseră voturile în “Institutul Secular al Fiicelor Regalităţii Mariei Imaculate”.
      Don Carlo a cerut demult să fie reprimit în congregaţia saleziană. Episcopul acceptă când don Carlo avea 80 de ani. Moare la Bangkok pe 4 aprilie 1982.
     Fiicele Regalităţii Mariei Imaculate sunt în total 48 de surori, 4 novice şi 36 de aspirante, ce lucrează în cinci opere, cu spiritul salezian al lui don Bosco şi spiritualitatea lui don Carlo.

 

Nr vizitatori: 1071222
Harta Site Politică de confidențialitate