Centrul Don Bosco România


În anii de studii teologice am avut norocul să cunosc unul dintre cei mai buni preoți din Torino, don Giovanni Borel. Venise să ne predice în timpul exercițiilor spirituale. L-am cunoscut în sacristie și am rămas impresionat de aerul vesel și cuvintele lui glumețe care aveau mereu ceva spiritual în ele.

Am observat pregătirea și mulțumirea cu care participa la Sfânta Liturghie, comportarea sa plină de evlavie în timpul celebrărilor și imediat mi-am dat seama că este un preot strălucit.

În modul său de a predica, era de admirat popularitatea, vivacitatea, limpezimea, focul dragostei care izvora din cuvinte. Era ușor de înțeles că ne aflam în fața unui sfânt.

Am mers toți să ne spovedim la el. Mulți i-au vorbit de propria chemare și cereau de la el barem un cuvânt memorabil. Am mers și eu să-i vorbesc despre problemele mele spirituale. I-am cerut un sfat pentru că îmi era mereu teamă că o să-mi pierd vocația pe parcursul anului și, în special, în timpul vacanțelor. Mi-a răspuns:

- A frecventa des Împărtășania și a ști să te reculegi înaintea lui Dumnezeu, sunt două lucruri care conservă vocația și formează un preot bun.

Acele exerciții spirituale au folosit foarte mult tuturor. Mult timp după aceea ne-am amintit de acele cuvinte care ne ajutaseră într-atât.

Nr vizitatori: 1066850
Harta Site Politică de confidențialitate