Harta Site Login
Seria I
Seria II
Seria III
Seria IV
43 44

 

       Spre sfârşitul acelei veri mi s-au oferit trei locuri unde să profesez.
       O familie de nobili din Genova m-a cerut ca profesor particular. Salariul ar fi fost de o mie de lire pe an.
       Consătenii mei din Morialdo, dorind cu ardoare ca să mă opresc printre ei, m-au rugat să accept postul de capelan. M-au asigurat că vor dubla salariul obişnuit.
       Mi s-a oferit chiar şi postul de ajutor de paroh la Castelnuovo.
       Mai înainte de a lua o decizie, m-am dus la Torino să mă consult cu don Cafasso care, de mai mulţi ani, devenise sfătuitorul meu în hotărârile materiale şi spirituale. Cucernicul preot a ascultat totul: bunele salarii oferite, insistenţa rudelor şi a prietenilor, marea mea voinţă de muncă. La sfârşit, fără ezitare, mi-a spus:
       - Să nu acceptaţi nimic. Veniţi aici, la Colegiul Bisericesc. Dumneavoastră trebuie să vă desăvârşiţi formaţia studiind morala (ştiinţa care te învaţă să trăieşti creştineşte), şi omiletica.
       Am acceptat bucuros sfatul şi, pe 3 noiembrie, am intrat în Colegiul Bisericesc.

       [Colegiul Bisericesc era un fost colegiu lângă biserica Sfântului Francisc de Assisi. În această clădire don Luigi Guala, ajutat de don Cafasso, pregătea patruzeci şi cinci de tineri preoţi ca să devină preoţi ai timpului şi ai societăţii în care trebuiau să trăiască. Pregătirea dura doi ani. Pentru Don Bosco, în mod excepţional, a durat trei ani.]

Nr vizitatori: 811862