Centrul Don Bosco România


Spre sfârșitul acelei veri mi s-au oferit trei locuri unde să profesez.

O familie de nobili din Genova m-a cerut ca profesor particular. Salariul ar fi fost de o mie de lire pe an.

Consătenii mei din Morialdo, dorind cu ardoare ca să mă opresc printre ei, m-au rugat să accept postul de capelan. M-au asigurat că vor dubla salariul obișnuit.

Mi s-a oferit chiar și postul de ajutor de paroh la Castelnuovo.

Mai înainte de a lua o decizie, m-am dus la Torino să mă consult cu don Cafasso care, de mai mulți ani, devenise sfătuitorul meu în hotărârile materiale și spirituale. Cucernicul preot a ascultat totul: bunele salarii oferite, insistența rudelor și a prietenilor, marea mea voință de muncă. La sfârșit, fără ezitare, mi-a spus:

- Să nu acceptați nimic. Veniți aici, la Colegiul Bisericesc. Dumneavoastră trebuie să vă desăvârșiți formația studiind morala (știința care te învață să trăiești creștinește), și omiletica.

Am acceptat bucuros sfatul și, pe 3 noiembrie, am intrat în Colegiul Bisericesc.

[Colegiul Bisericesc era un fost colegiu lângă biserica Sfântului Francisc de Assisi. În această clădire don Luigi Guala, ajutat de don Cafasso, pregătea patruzeci și cinci de tineri preoți ca să devină preoți ai timpului și ai societății în care trebuiau să trăiască. Pregătirea dura doi ani. Pentru Don Bosco, în mod excepțional, a durat trei ani.]

Nr vizitatori: 1066840
Harta Site Politică de confidențialitate