Harta Site Login
Seria I
Seria II
Seria III
Seria IV
43 44

 

      În 1880 Sfântul Părinte îmi încredinţă construcţia Bazilicii Preasfintei Inimi din Roma. Operă dificilă, pentru că eu nu locuiam la Roma pentru a putea urmări lucrările şi nu aveam nici banii disponibili. Puţinul pe care-l aveam era deja destinat unor alte scopuri: zidirea bisericii Sf. Paul la Spezia, a unui internat la Marsilia, mărirea unui alt Cămin la Nissa, edificarea Casei Noviciatului, renovarea completă a Bisericii Fiicelor Mariei Ajutătoare din Nizza Monferrato, pe lângă alte diverse construcţii ce se aflau şi ele în curs; erau pe deasupra momentele cele mai agitate şi de mare fierbere cauzate de expediţiile de misionari în America, ce necesitau fiecare dintre ele cheltuieli din cele mai mari.
      Cu toate acestea am acceptat, încrezându-mă în Providenţă dar făcând în acelaşi timp tot ceea ce depindea de mine. Colectele obişnuite şi cererile de la om la om, deşi eficiente, erau departe de a fi suficiente. De aceea trimisei mii de circulare, în italiană, franceză, spaniolă, germană şi engleză. Apelai prin adrese la toţi Episcopii din lume. Cointeresai Municipiul, Ministerele şi alte autorităţi. Dar tot nu fu suficient. Astfel am plecat în Franţa pentru a strânge fondurile necesare unei astfel de întreprinderi.
      La Paris m-au primit foarte bine, iar francezii au fost foarte generoşi cu mine. Am primit şi în anul urmator sume însemnate care ne-au permis să continuăm construcţia bazilicii.

Nr vizitatori: 811837