Centrul Don Bosco România


În 1880 Sfântul Părinte îmi încredință construcția Bazilicii Preasfintei Inimi din Roma. Operă dificilă, pentru că eu nu locuiam la Roma pentru a putea urmări lucrările și nu aveam nici banii disponibili. Puținul pe care-l aveam era deja destinat unor alte scopuri: zidirea bisericii Sf. Paul la Spezia, a unui internat la Marsilia, mărirea unui alt Cămin la Nissa, edificarea Casei Noviciatului, renovarea completă a Bisericii Fiicelor Mariei Ajutătoare din Nizza Monferrato, pe lângă alte diverse construcții ce se aflau și ele în curs; erau pe deasupra momentele cele mai agitate și de mare fierbere cauzate de expedițiile de misionari în America, ce necesitau fiecare dintre ele cheltuieli din cele mai mari.

Cu toate acestea am acceptat, încrezându-mă în Providență dar făcând în același timp tot ceea ce depindea de mine. Colectele obișnuite și cererile de la om la om, deși eficiente, erau departe de a fi suficiente. De aceea trimisei mii de circulare, în italiană, franceză, spaniolă, germană și engleză. Apelai prin adrese la toți Episcopii din lume. Cointeresai Municipiul, Ministerele și alte autorități. Dar tot nu fu suficient. Astfel am plecat în Franța pentru a strânge fondurile necesare unei astfel de întreprinderi.

La Paris m-au primit foarte bine, iar francezii au fost foarte generoși cu mine. Am primit și în anul urmator sume însemnate care ne-au permis să continuăm construcția bazilicii.

Nr vizitatori: 1058809
Harta Site Politică de confidențialitate