Harta Site Login
Seria I
Seria II
Seria III
Seria IV
43 44


      Când eram încă foarte mic, mama m-a învăţat primele rugăciuni. Îndată ce am fost în stare să mă alătur fraţilor mei, mă punea să îngenunchez cu ei dimineaţa şi seara, şi recitam împreună rugăciunile şi a treia parte a rozariului.
      Îmi amintesc că ea m-a pregătit pentru prima spovadă. M-a condus în biserică, s-a spovedit mai întâi ea, a vorbit confesorului despre mine şi, după aceea, m-a ajutat să fac mulţumirea. A continuat să mă ajute până când m-a crezut în stare să fac singur o bună spovadă.
      După aceea am făcut Prima Împărtăţanie; ea mi-a spus: "Fiul meu, pentru tine aceasta a fost o zi mare. Sunt sigură că Dumnezeu a devenit stăpânul inimii tale. Promite-i că ai să te străduieşti să te păstrezi bun pentru toată viaţa. De acum înainte împărtăşeşte-te des, dar să nu o faci cu păcate pe conştiinţă! Spovedeşte-te mereu cu sinceritate! Caută să fii mereu ascultător! Să mergi bucuros la catehism şi să asculţi Cuvântul lui Dumnezeu! Şi, pentru dragostea lui Dumnezeu, stai departe de cei care se ţin de discuţii indecente; consideră-i ca pe o ciumă!"
      Mi-am amintit şi am încercat să practic mereu sfaturile mamei. Din acea zi mi se pare că am devenit mai bun, cel puţin un pic.

Nr vizitatori: 811838