Centrul Don Bosco România


Când eram încă foarte mic, mama m-a învățat primele rugăciuni. Îndată ce am fost în stare să mă alătur fraților mei, mă punea să îngenunchez cu ei dimineața și seara, și recitam împreună rugăciunile și a treia parte a rozariului.

Îmi amintesc că ea m-a pregătit pentru prima spovadă. M-a condus în biserică, s-a spovedit mai întâi ea, a vorbit confesorului despre mine și, după aceea, m-a ajutat să fac mulțumirea. A continuat să mă ajute până când m-a crezut în stare să fac singur o bună spovadă.

După aceea am făcut Prima Împărtățanie; ea mi-a spus: "Fiul meu, pentru tine aceasta a fost o zi mare. Sunt sigură că Dumnezeu a devenit stăpânul inimii tale. Promite-i că ai să te străduiești să te păstrezi bun pentru toată viața. De acum înainte împărtășește-te des, dar să nu o faci cu păcate pe conștiință! Spovedește-te mereu cu sinceritate! Caută să fii mereu ascultător! Să mergi bucuros la catehism și să asculți Cuvântul lui Dumnezeu! Și, pentru dragostea lui Dumnezeu, stai departe de cei care se țin de discuții indecente; consideră-i ca pe o ciumă!"

Mi-am amintit și am încercat să practic mereu sfaturile mamei. Din acea zi mi se pare că am devenit mai bun, cel puțin un pic.

Nr vizitatori: 1058808
Harta Site Politică de confidențialitate