Harta Site Login
Seria I
Seria II
Seria III
Seria IV
43 44


       În timpul acelei prime ierni am încercat să întăresc cercul Oratoriului. Scopul meu era să adun doar copiii cei mai expuşi pericolului de a se rata, în special cei ieşiţi din puşcării.
       Totuşi, ca totul să se bazeze pe bunătate şi ordine, am chemat în Oratoriu şi mulţi băieţi pregătiţi şi cu o bună purtare. Aceştia îmi dădeau o mână de ajutor ca să păstrez puţină ordine şi mă ajutau la lecturile şi la cântecele sfinte. Mi-am dat seama de la început că, fără cântece şi fără lecturi plăcute, întâlnirile noastre de sărbătoare ar fi fost ca un trup fără suflet.
       Pe 2 februarie 1842, sărbătoarea Purificării Mariei (sărbătoare de poruncă, pe atunci), cu vreo 20 de copii am cântat, pentru prima dată în biserică, “Lăudaţi-o pe Maria limbi credincioase”.
      
La sărbătoarea Bunei Vestiri, 25 martie, eram deja treizeci. În acea zi am petrecut puţin. Dimineaţa copiii s-au spovedit şi s-au împărtăşit. Seara au cântat un cântec bisericesc şi, după catehism, am povestit o întâmplare frumoasă. Capela unde ne întâlnisem până atunci a început să devină strâmtă şi, aşa, ne-am mutat în capela de lângă sacristie.

Nr vizitatori: 811838