Centrul Don Bosco România


În timpul acelei prime ierni am încercat să întăresc cercul Oratoriului. Scopul meu era să adun doar copiii cei mai expuși pericolului de a se rata, în special cei ieșiți din pușcării.

Totuși, ca totul să se bazeze pe bunătate și ordine, am chemat în Oratoriu și mulți băieți pregătiți și cu o bună purtare. Aceștia îmi dădeau o mână de ajutor ca să păstrez puțină ordine și mă ajutau la lecturile și la cântecele sfinte. Mi-am dat seama de la început că, fără cântece și fără lecturi plăcute, întâlnirile noastre de sărbătoare ar fi fost ca un trup fără suflet.

Pe 2 februarie 1842, sărbătoarea Purificării Mariei (sărbătoare de poruncă, pe atunci), cu vreo 20 de copii am cântat, pentru prima dată în biserică, “Lăudați-o pe Maria limbi credincioase”.

La sărbătoarea Bunei Vestiri, 25 martie, eram deja treizeci. În acea zi am petrecut puțin. Dimineața copiii s-au spovedit și s-au împărtășit. Seara au cântat un cântec bisericesc și, după catehism, am povestit o întâmplare frumoasă. Capela unde ne întâlnisem până atunci a început să devină strâmtă și, așa, ne-am mutat în capela de lângă sacristie.

Nr vizitatori: 1058808
Harta Site Politică de confidențialitate