Centrul Don Bosco România


Vroiam să fac ca tinerii să celebreze cu entuziasm cele șase duminici care mai erau până la sărbătoarea Sfântului Luigi. Pentru aceasta, am cumpărat o statuie a sfântului, am procurat un drapel și am dat băieților o extraordinară posibilitate să se spovedească: puteau să vină la orice oră din zi, seara și chiar în timpul nopții.

Nici unul dintre tinerii care frecventau Oratoriul nu primise încă Mirul. M-am hotărât, deci, să-i pregătesc pe toți aceia care se simțeau în stare să primească Mirul, pentru sărbătoarea Sfântului Luigi. Un număr impresionant de copii au acceptat propunerea. Am reușit să-i pregătesc cu ajutorul mai multor preoți și laici. Pentru sărbătoarea Sfântului Luigi erau, într-adevăr, pregătiți cu toții.

Era pentru prima dată când arhiepiscopul venea să viziteze Oratoriul și pentru prima dată când administra Mirul tinerilor noștri. În fața micii biserici am pregătit o cortină elegantă: acolo l-am primit pe arhiepiscop. Am dat citire câtorva cuvinte de mulțumire, după aceea, câțiva copii au recitat în onoarea sa o mică comedie intitulată “Un caporal de-al lui Napoleon”. Era povestea comică a unui caporal care spunea o mulțime de glume și care se arăta uimit pentru faptul de a fi prezent la acea sărbătoare. Arhiepiscopul a râs cu poftă, s-a distrat foarte mult. La sfârșit a spus că nu a râs atâta în viața sa.

După aceea, ne-a vorbit și ne-a declarat marea sa bucurie cu privire la înflorirea Oratoriului. I-a încurajat pe toți să-l frecventeze și a mulțumit de sărbătoreasca primire pe care i-o făcusem.

A celebrat liturghia în timpul căreia a dat Împărtășania la mai mult de trei sute de băieți. După aceea a administrat Sfântul Mir. La începutul celebrării, uitând că nu se afla în Catedrală, când i-au așezat pe cap mitra, cu o mișcare energică a capului a atins plafonul bisericuței. Am izbucnit în râs și el și noi. Arhiepiscopul povestea deseori acest episod, amintind cu plăcere de Oratoriul nostru.

Nr vizitatori: 1071220
Harta Site Politică de confidențialitate