Harta Site Login
Seria I
Seria II
Seria III
Seria IV
43 44

      Vroiam să fac ca tinerii să celebreze cu entuziasm cele şase duminici care mai erau până la sărbătoarea Sfântului Luigi. Pentru aceasta, am cumpărat o statuie a sfântului, am procurat un drapel şi am dat băieţilor o extraordinară posibilitate să se spovedească: puteau să vină la orice oră din zi, seara şi chiar în timpul nopţii.
      Nici unul dintre tinerii care frecventau Oratoriul nu primise încă Mirul. M-am hotărât, deci, să-i pregătesc pe toţi aceia care se simţeau în stare să primească Mirul, pentru sărbătoarea Sfântului Luigi. Un număr impresionant de copii au acceptat propunerea. Am reuşit să-i pregătesc cu ajutorul mai multor preoţi şi laici. Pentru sărbătoarea Sfântului Luigi erau, într-adevăr, pregătiţi cu toţii.
      Era pentru prima dată când arhiepiscopul venea să viziteze Oratoriul şi pentru prima dată când administra Mirul tinerilor noştri. În faţa micii biserici am pregătit o cortină elegantă: acolo l-am primit pe arhiepiscop. Am dat citire câtorva cuvinte de mulţumire, după aceea, câţiva copii au recitat în onoarea sa o mică comedie intitulată “Un caporal de-al lui Napoleon”. Era povestea comică a unui caporal care spunea o mulţime de glume şi care se arăta uimit pentru faptul de a fi prezent la acea sărbătoare. Arhiepiscopul a râs cu poftă, s-a distrat foarte mult. La sfârşit a spus că nu a râs atâta în viaţa sa.
      După aceea, ne-a vorbit şi ne-a declarat marea sa bucurie cu privire la înflorirea Oratoriului. I-a încurajat pe toţi să-l frecventeze şi a mulţumit de sărbătoreasca primire pe care i-o făcusem.
      A celebrat liturghia în timpul căreia a dat Împărtăşania la mai mult de trei sute de băieţi. După aceea a administrat Sfântul Mir. La începutul celebrării, uitând că nu se afla în Catedrală, când i-au aşezat pe cap mitra, cu o mişcare energică a capului a atins plafonul bisericuţei. Am izbucnit în râs şi el şi noi. Arhiepiscopul povestea deseori acest episod, amintind cu plăcere de Oratoriul nostru.

Nr vizitatori: 811837