Harta Site Login
Seria I
Seria II
Seria III
Seria IV
43 44

      M-am născut în ziua în care se sărbătoreşte Înălţarea Sfintei Fecioare Maria la cer. Era anul 1815. Am văzut lumina zilei la Morialdo, într-un cătun din Castelnuovo di Asti.
      Tatăl meu se chema Francisc, Mama mea Margareta Occhiena. Erau ţărani. Îşi câştigau pâinea de zi cu zi prin muncă cinstită. O duceau greu evitând orice cheltuială inutilă.
      Tatăl meu, aproape numai cu munca mâinilor sale, o întreţinea pe mama sa de 70 de ani, chinuită de beteşugurile bătrâneţii, şi pe noi cei trei fii ai săi. Cel mai mare era Antonio pe care el îl avusese din prima căsătorie. Al doilea se chema Iosif. Cel mai mic eram eu, Ioan. Trăiau în casa noastră şi doi muncitori care îl ajutau pe tatăl meu să lucreze câmpul.
      Nu aveam încă doi ani când Dumnezeu cel milostiv ne-a lovit cu o mare nenorocire. Tatăl meu era în floarea vârstei, plin de viaţă şi preocupat să ne dea o bună educaţie creştinească. Într-o zi, întorcându-se de la muncă ud de transpiraţie, a coborât, fără să ia seama, în beciul subteran şi friguros. A fost cuprins de o febră violentă, simptom al unei grave pneumonii. Orice îngrijire a fost în zadar. În puţine zile boala l-a distrus. În ultimile ore a primit Sfintele Sacramente şi i-a lăsat mamei, cu limbă de moarte, să aibă încredere în Dumnezeu. A încetat din viaţă la 34 de ani.
      Am trăit aşa o vreme în care mama a trebuit să depăşească teribila secetă din 1817, să muncească ca să hrănească 5 guri...
      Am ajuns la vârsta de 9 ani când am avut un vis. Va rămâne profund întipărit în mintea mea pentru toată viaţa.
Nr vizitatori: 811607