Centrul Don Bosco România


M-am născut în ziua în care se sărbătorește Înălțarea Sfintei Fecioare Maria la cer. Era anul 1815. Am văzut lumina zilei la Morialdo, într-un cătun din Castelnuovo di Asti.

Tatăl meu se chema Francisc, Mama mea Margareta Occhiena. Erau țărani. Își câștigau pâinea de zi cu zi prin muncă cinstită. O duceau greu evitând orice cheltuială inutilă.

Tatăl meu, aproape numai cu munca mâinilor sale, o întreținea pe mama sa de 70 de ani, chinuită de beteșugurile bătrâneții, și pe noi cei trei fii ai săi. Cel mai mare era Antonio pe care el îl avusese din prima căsătorie. Al doilea se chema Iosif. Cel mai mic eram eu, Ioan. Trăiau în casa noastră și doi muncitori care îl ajutau pe tatăl meu să lucreze câmpul.

Nu aveam încă doi ani când Dumnezeu cel milostiv ne-a lovit cu o mare nenorocire. Tatăl meu era în floarea vârstei, plin de viață și preocupat să ne dea o bună educație creștinească. Într-o zi, întorcându-se de la muncă ud de transpirație, a coborât, fără să ia seama, în beciul subteran și friguros. A fost cuprins de o febră violentă, simptom al unei grave pneumonii. Orice îngrijire a fost în zadar. În puține zile boala l-a distrus. În ultimile ore a primit Sfintele Sacramente și i-a lăsat mamei, cu limbă de moarte, să aibă încredere în Dumnezeu. A încetat din viață la 34 de ani.

Am trăit așa o vreme în care mama a trebuit să depășească teribila secetă din 1817, să muncească ca să hrănească 5 guri...

Am ajuns la vârsta de 9 ani când am avut un vis. Va rămâne profund întipărit în mintea mea pentru toată viața.

Nr vizitatori: 1071212
Harta Site Politică de confidențialitate